Drosthuset Frederiksværk

 

Om huset
Drosthuset i Frederiksværk er et Socialpsykiatrisk botilbud for yngre voksne. Botilbuddet har eksisteret siden 1997. Der er plads til 11 beboere. Botilbuddet henvender sig til mennesker som er færdigbehandlet fra hospital og som har behov for støtte i større omfang, dog således at pågældende kan være uden personale om natten. Vi har dog en vagttlf hvor der kan træffes personale om natten.

 

Målgruppe
Målgruppen omfatter ikke borgere med misbrug som primært problem. Drosthuset modtager ikke borgere som er aggressivt udadreagerende. Vi arbejder udfra Miljøterapeutiske principper. Der er ikke nogen tidsbegrænsning for beboernes ophold i Drosthuset.

 

Lovgrundlag
Drosthuset i Frederiksværk er et botilbud, oprettet i henhold til Servicelovens § 144. Drosthuset har modtaget en generel godkendelse som botilbud til voksne jfr. Servicelovens § 107.

 

Formål
Drosthuset er et botilbud, hvor den enkelte beboer har mulighed for at få støtte til en tilværelse med så høj grad af livskvalitet og udviklingsmuligheder som muligt. Formålet med ophold i Drosthuset er, at beboeren udvikler egne ressourcer. Den enkelte skal blive i stand til at drage omsorg for sig selv, mestre et socialt liv og på den måde tage ansvar for eget liv.

 

Støttecentret
Drosthuset har personaledækning fra kl 8.00 til kl. 21.00 på hverdage og fra kl. 11.00 til kl. 20.00 i weekenderne samt på helligdage. Tidsrummet kan dog variere, afhængig af det aktuelle behov. I nødstilfælde vil der være mulighed for at tilkalde personale om natten. Drosthuset har en normering på henholdsvis 26 støttetimer pr. beboer og 17 timer, pr beboer om ugen, alt efter hvilket hus man bor i. Der er vikardækning efter behov. Alle medarbejdere har en Social- og Sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse og/eller erfaring inden for Socialpsykiatrien. Alle beboere har egen fast kontaktperson.

 

Fysiske rammer.

Akacievej 2

Stor villa på ca. 300 kvm i 2 plan.

Stueplan
Her findes 3 store beboer værelser, med eget bad og toilet, fælles stue med pejs samt køkken alrum med udgang til terrasse, have og gæstetoilet. Huset er ombygget 2012.

Underetage
I underetagen findes et stort fællesrum/stue og aktivitetsrum/træningsrum med bl.a fitnessudstyr, dart og bordtennis. Desuden fælles køkken, støttecenter og kontor, møderum/samtalerum og beboernes vaskerum.

Støttetimerne på Akacievej 2 er 20 timer pr beboer pr uge.

 

Akacievej 4

Botilbuddet er indrettet i en stor villa på ca. 210 m2 i forskudt plan med en dejlig have. I villaen er der plads til 5 beboere. Beboerne har eget værelse og er fælles om øvrige rum. De enkelte værelser har forskellig størrelse men pæne store værelser. Fællesarealerne udgør i alt 96 m2.

Stueplan
3 værelser, stort spisekøkken og opholdstue med brændeovn/ pejs, bryggers /vaskerum og badeværelse og udgang til have.

Underetage
1 værelse med eget bad/toilet. Et værelses lejlighed ca 40 kvm med eget bad og toilet og udgang til egen have samt et lille tekøkken.

Have
Hyggekrog i forhaven og stor græsplæne.

Støttetimer på Akacievej 4 er 20 timer pr beboer pr uge.

 

Bøgevej 7

Udslusningsboliger.

Botilbuddets lejligheder ligger ca 50 meter fra Akacievej. Huset består af 3 lejlighedslignende enheder.

En 2.værelses lejlighed på ca. 70 m2 med egen udgang til have og eget køkken og bad/ toilet.

To store værelser med fælles køkken og fælles bad/toilet.

Bor man i udslusningbolig forventes det man selvstændigt kan lave mad og selv stå for indkøb m.m, samt klare almindelig dagligdags ting. Men har daglig kontakt med personalet og der kan i særlige tilfælde laves en madordning i de andre huse hvor man indgår i deres husholdning.

Støttetimer i udslusningsboligerne er 15 timer pr beboer pr uge.

 

Aktiviteter
Drosthusets tilbud og aktiviteter tager udgangspunkt i beboernes interesser, ønsker og behov. Det betyder, at beboerne kan aftale, at medarbejderne deltager i forbindelse med individuelle aktiviteter, som jobsøgning, aftenskole, sport, biograf, teater, koncert, indkøbsture, gåture og ferier. Medarbejderne deltager også i fællesaktiviteter, som beboerne beslutter på husmøderne. Fælles ferieture, 1-dags udflugter, fester, undervisning i huset og andre aktiviteter som beboerne kunne ønske. Fælles hygge og socialt samvær er en væsentlig del af Bo-tilbudets hverdag.

 

Fællesopgaver i huset
Flytter du ind i Drosthuset, forventes det, at du deltager i de fælles opgaver der skal klares, for at hverdagen i huset fungere. Det betyder, at du skal passe dit eget værelse. Rengøring af fællesrum, indkøb, madlavning, opvask er opgaver, som beboerne skiftes til at klare.

 

Fællesspisning
Beboerne på Akacievej 2 og 4 har en kostkasse til husholdning. Hvert hus har deres egen kostkasse. For tiden betaler hver beboer et månedligt beløb på kr.2500, - der dækker kost og husholdnings artikler. Kostkontoen gøres op en om året og overskuddet udbetales til beboerne i huset.

 

Husmøder
I botilbuddet holdes husmøder i de enkelte huse 1 gang om ugen, samt et fælles husmøde for alle husene 1 gang om måneden med fælles spisning, hvor både beboere og medarbejderne kan tage ting op til drøftelse. Alt kan drøftes på husmøderne og eksempler på indhold kunne være fordeling af fællesopgaver, størrelse af kostbeløb, fælles aktiviteter, fælles ferieture, nye ting i huset, trivsel og alle andre punkter som vedrører fællesskabet. Det forventes at alle beboerne deltager i husmøderne og tager det medansvar som den enkelte beboer magter. Medarbejderne lægger stor vægt på, at Drosthuset er beboernes hjem og at det er beboerne, der træffer beslutninger, med respekt for, at fællesskabet skal kunne fungere.

 

Opholdsbetaling
Ved indflytning i Drosthuset indgås en indskrivningsaftale med kommunen, der omhandler eget værelse samt en andel af fællesarealerne. Botilbuddets budget er udgangspunkt for beregning af takster. Kommunerne opkræver opholdsbetaling fra beboerne, der betales derfor ikke længere husleje direkte til Drosthuset

 

Beliggenhed
Drosthusene i Frederiksværk er beliggende med smuk udsigt til skoven. Der er kort gå afstand til bymidten, hvor Frederiksværk er en levende og smuk mindre handelsby.

Henviser til www.krak.dk for at se beliggenhed.